Elk jaar wordt duurzaamheid een steeds actueler onderwerp. De wereld is milieubewuster geworden en bedrijven zijn daarop geen uitzondering. Ondernemingen werken er ook aan om hun activiteiten milieuvriendelijker te maken. Dit geldt ook voor relatiegeschenken. Relatiegeschenken zijn een cruciaal onderdeel geworden van zakelijke relaties en tonen waardering aan klanten of werknemers. Traditionele relatiegeschenken zijn soms niet duurzaam en dragen bij aan de achteruitgang van het milieu. Maar wat maakt goodies duurzaam? Lees verder over de feiten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van eco-vriendelijke relatiegeschenken en hoe ze het milieu kunnen beïnvloeden.

Relatiegeschenken van eco-vriendelijke materialen

Duurzame relatiegeschenken zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Ze worden gemaakt van materialen die herbruikbaar, biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn. Enkele voorbeelden van duurzame materialen zijn:

Bamboe

Bamboe is een snelgroeiende, hernieuwbare grondstof die minder water, pesticiden en meststoffen nodig heeft om te groeien. In slechts een paar jaar is de bamboeplant volgroeid en kan tot 25 keer meer hout per hectare opleveren dan conventionele bomen. Bovendien kan bamboe de klimaatverandering helpen beperken doordat het meer kooldioxide uit de atmosfeer absorbeert en meer zuurstof afgeeft dan andere bomen. Tot slot is bamboe biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het aan het einde van zijn levenscyclus op natuurlijke wijze wordt afgebroken zonder schadelijke chemicaliën in het milieu achter te laten, waardoor het een milieuvriendelijk product is.

Bekijk hier alle promotieartikelen van bamboe.

rPET (gerecycled polyethyleentereftalaat)

Het is sterk, licht en 100% recyclebaar plastic. Het wordt gebruikt voor verpakkingen, zoals plastic flessen en voedselcontainers. Bovendien zorgt het voor 79% minder uitstoot van broeikasgassen, omdat er minder energie nodig is voor de productie in vergelijking met zuiver PET. Hierdoor heeft rPET een veel kleinere CO2-voetafdruk, minder dan een kwart van gewone PET (0,45 CO2 per kg tegenover 2,15 CO2 per kg).

Ontdek relatiegeschenken van rPET.

OEKO-TEX certificaat

Bij het kiezen van bedrijfskleding zoals bedrukte hoodies, t-shirts, draagtassen en andere soortgelijke artikelen van textiel, is het aanbevolen om te kiezen voor OEKO-TEX gecertificeerde producten. Zo kun je er zeker van zijn dat de artikelen hypoallergeen en veilig zijn om te dragen. De OEKO-TEX certificering garandeert dat de producten geen schadelijke stoffen bevatten en zijn geproduceerd via milieuvriendelijke processen, wat resulteert in duurzame kwaliteitsproducten. Door te kiezen voor OEKO-TEX gecertificeerde producten, verzekert je niet alleen de veiligheid van je werknemers of klanten, maar promoot je ook een meer duurzame en verantwoordelijke industrie.

GOTS certificaat (Global Organic Textile Standard)

Zowel GOTS als OEKO-TEX zijn labels die je vertellen hoe veilig en duurzaam een kledingstuk is. GOTS controleert alles wat er tijdens de productie gebeurt en heeft regels die het milieu en de arbeiders beschermen. Het vereist bijvoorbeeld dat ten minste 70% van de gebruikte materialen biologisch is. OEKO-TEX zorgt ervoor dat het eindproduct veilig is voor gebruik door het te testen op schadelijke stoffen. GOTS gebruikt ook materialen en productiemethoden die goed zijn voor het milieu en zorgt ervoor dat werknemers eerlijk worden behandeld. OEKO-TEX controleert alleen het eindproduct zelf, om er zeker van te zijn dat het geen slechte stoffen bevat.

Ontdek onze mooie selectie van duurzame Stella/Stanley promotiekleding bedrukken of geborduurd.

Populaire Duurzame Categorieën

De meest favoriete eco-vriendelijke geschenken voor jouw bewuste klanten en cliënten!

Kantoorartikelen

Bestel hier

Drinkwaren

Bestel hier

Tassen

Bestel hier

Geschenken met lage CO2 voetafdruk

Milieuvriendelijke relatiegeschenken hebben een lage ecologische voetafdruk. Dit betekent dat ze worden geproduceerd en getransporteerd volgens methodes die energie-efficiëntie vooropstellen en schadelijke uitstoot verminderen. We bereiken dit door te werken met Europese leveranciers en de voorkeur te geven aan CO2-neutrale transportopties.

Sinds 1 januari 2022 worden alle pakketten vanuit onze lokale drukkerij of magazijn verzonden met PostNL via duurzame bezorgopties. Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid voor het verminderen van onze impact op het milieu en bieden we CO2-compensatie voor bestellingen die door onze leveranciers worden uitgevoerd. We meten de CO2-uitstoot van alle jaarlijks verzonden pakketten en planten daar bomen voor terug. Als onze leverancier een milieuvriendelijke vervoerder gebruikt, nemen we dat mee in onze berekeningen. We streven naar netto nul CO2-uitstoot van deur tot deur, door je bestellingen zo snel en verantwoord mogelijk te leveren.

Herbruikbare milieuvriendelijke relatiegeschenken

Duurzame relatiegeschenken zijn ontworpen met het oog op een lange levensduur. Het zijn geen wegwerpartikelen of artikelen voor eenmalig gebruik, maar producten die meerdere keren kunnen worden gebruikt en een lange levensduur hebben. Dit omvat duurzame goodies zoals herbruikbare waterflessen, draagtassen en koffiemokken. Door te kiezen voor duurzame cadeaus die lang meegaan, stimuleer je de circulaire economie en afvalvermindering.

Ethische productie

Ten slotte zijn duurzame relatiegeschenken ethisch. Dit betekent dat ze worden geproduceerd onder eerlijke en veilige omstandigheden en zonder uitbuiting. Ze worden gemaakt door werknemers die eerlijk worden betaald en onder veilige en gezonde omstandigheden werken. Op deze manier steun je sociale rechtvaardigheid en eerlijke handelspraktijken.

Als je bijvoorbeeld kiest voor relatiegeschenken met een Fair Trade– of GOTS-certificaat, dan zijn deze geproduceerd met de volgende ethische aspecten:

  • Vrijwillige arbeidsovereenkomst: werknemers kiezen ervoor om onder hun eigen voorwaarden te werken.
  • Volwassen werknemers: geen kinderarbeid, de tewerkstelling is beperkt tot volwassenen.
  • Non-discriminatoir: werknemers van alle achtergronden worden aangenomen.
  • Redelijke werktijden: de balans tussen werk en privéleven wordt gerespecteerd.
  • Eerlijke beloning: werknemers worden eerlijk betaald, op basis van hun vaardigheden en bijdragen aan het bedrijf.
  • Veilige en gezonde werkplek: hoge veiligheids- en gezondheidsnormen voor onze werknemers.
  • Mondig personeel: de vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingsrechten van werknemers worden aangemoedigd en ondersteund door de werkgever.

Kortom, bedrijven kiezen voor duurzame relatiegeschenken om hun klanten en werknemers waardering te tonen en tegelijk hun ecologische en sociale verantwoordelijkheid te nemen. Door milieuvriendelijke materialen te kiezen, de ecologische voetafdruk te verkleinen, producten te kiezen die lang meegaan en te zorgen voor ethische productiepraktijken, kunnen bedrijven de samenleving positief beïnvloeden via milieuvriendelijke strategieën voor relatiegeschenken.

Duurzame relatiegeschenken

Perfect voor je milieubewuste klanten en collega’s.

Bestel ze hier

Voor een persoonlijk advies neem gerust contact met ons op via e-mail [email protected] of telefoon 085 0657 314.