Bij een evenement horen vaak de wel bekende polsbandjes. Deze polsbandjes tonen vaak aan dat iemand boven of onder de 18 jaar is, maar ook dat je kaartje al gescand is en dat je toegang hebt op het terrein. Bij EventGoodz kan je verschillende polsbandjes laten bedrukken voor jou evenement. Het ontwerp van een festivalbandje kan je door ons laten maken, maar je kan ook zelf gemakkelijk een bandje ontwerpen. Benieuwd hoe? Lees dan verder.

Hoe kan je een festivalbandje ontwerpen?

Een polsbandje kan je in verschillende programma’s opmaken Canva.com is er een van en ook nog eens gratis.
Om te beginnen moet je eerst een account aanmaken bij Canva.com, dit doe je door jezelf gratis te registreren. Als je hierna ingelogd bent kom je op de startpagina uit, hierop zie je ook dat je veel meer kan ontwerpen in Canva. Voor de festivalbandjes moet je een eigen ontwerp aanmaken, dit doe je rechtsboven in je scherm. Je klikt dan een ontwerp maken aan en vervolgens kies je voor aangepast formaat. Het formaat van een textiele festivalbandje is 350 mm breed x 15 mm hoog.

Creëer een opmaak met de juiste kleuren

De festivalbandjes zijn helemaal naar jou eigen wens op te maken. Je kan het bandje een eigen kleur geven d.m.v. op het witte vlak te gaan staan, zodra je daarop klikt met je muis komt er linksboven een vierkantje te staan met een kleurenpallet erin en daarmee kan je de achtergrondkleur van het bandje bepalen. Je kan er ook voor kiezen om een standaard achtergrond te kiezen, dit kan helemaal links in het scherm bij achtergrond.

Tekst invoegen

Om tekst op het bandje toe te voegen ga je links in het scherm naar de werkbalk en kies je voor tekst. Hier krijg je veel verschillende lettertypecombinaties te zien. Ook kan je zelf een lettertype kiezen door een tekstvak aan te maken, als je de tekst selecteert krijg je links boven een menu te zien met wat er aangepast kan worden. Zodra je de tekst(en) hebt toegevoegd kan je deze gaan uitlijnen. Hiervoor selecteer je de tekst, en klik je rechtsboven op positie hiermee kan je de tekst uitlijnen in bijvoorbeeld het midden van het bandje.

Bestanden uploaden

Om een bandje herkenbaar te maken van welk event het is wordt er vaak ook het logo of een beeldmerk van het festival, evenement, bedrijf, studenten vereniging, enz. op geplaatst. Links in de werkbalk bij uploads kan je jouw eigen bestand uploaden en dit toevoegen in het ontwerp. Ook dit kan je goed uitlijnen en positioneren.

Klaar? Opslaan maar!

Het opslaan van het ontwerp is erg eenvoudig. Rechtsboven in het scherm klik je op delen en hierbij kies je voor downloaden. Nu kan je verschillende bestandtypes kiezen, hierbij kies je voor PDF – afdrukken en zorg je dat het kleurenprofiel op RGB staat. Dit zorgt ervoor dat het bestand in het juiste formaat en resolutie opgeslagen word.

Kom je er na deze stappen toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag.