Nu de zomer volop bezig is en het zonnetje lekker schijnt, begint het te kriebelen… We hebben zin in een buitenfeestje! Helaas is deze zomer net wat anders dan anders. De toegang tot de horeca is beperkt en er vinden geen festivals plaats. Onze suggestie: organiseer een tuinfeest! Een feestje in een mooi versierde tuin, met de leukste mensen op een warme zomeravond; een prima alternatief! Beschik jij over een fijne tuin? Ga dan aan de slag met het organiseren van jouw tuinfeest. Natuurlijk mét de nodige voorbereidingen voor de veiligheid van de gasten.

Wie nodig je uit voor je tuinfeest?

Het totale aantal gasten voor jouw tuinfeest is momenteel vooral afhankelijk van de grootte van je tuin. De richtlijn is om 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden, dus geef je gasten die mogelijkheid.

Denk aan de buurtjes

Een tuinfeest kan door geluidsoverlast soms vervelend zijn voor de buren. Stuur daarom je buurtjes ook een uitnodiging; dan is dat probleem direct getackeld. Liever een feestje zonder de buren? Stel ze dan netjes op de hoogte.

Laat je tuin extra shinen

Het feest is gepland en de gasten zijn uitgenodigd. What’s next? Zorg dat je tuin er netjes bij staat. Het terras vegen, de heg een beetje bijsnoeien en het onkruid tussen de tegels weghalen. Kleine moeite, mooi resultaat. Geeft jouw tuin nét dat beetje extra uitstraling.

Zorg voor sfeer

Hierna kan het echte aankleden beginnen, zodat jij en je gasten van ’s middags tot ’s avonds laat kunnen genieten in een prachtige tuin. Mooie slingers, lampionnen en LED gadgets zorgen voor een goede sfeer. Zet voor later op de avond een paar mooie windlichten en fakkels neer en regel eventueel een vuurkorf. Kunnen er ook nog lekker marshmallows geroosterd worden!

Tuinfeest lampionnen
Garden party
Tuinfeest sfeer

Een hapje en een drankje

Plaats een extra koelkast in je huis of de garage of zet flinke emmers met ijsblokjes in de tuin. Koude drankjes zijn namelijk van harte welkom op een warme zomeravond! Wil je wat groter uitpakken? Tuig dan een heuse cocktailbar op, waar je je gasten verrast met de meest exotische cocktails. Vergeet niet om ook voor wat te eten te zorgen. Slinger de barbecue aan of ga een stapje verder: huur een foodtruck! Heb je meteen een echte festivalsfeer te pakken.

Zomerse plaatjes

Speel jij graag voor DJ? Stel van tevoren een playlist samen met lekkere zomerhitjes. Summer Jam 2003 en Love Generation kunnen natuurlijk niet ontbreken. Verbind je telefoon of laptop met je boxen en je hebt een lekker achtergrondmuziekje. Niet te hard voor de buren.

Niets zo veranderlijk als het weer

Het weer in Nederland kan nogal wisselend en onvoorspelbaar zijn. Ben hierop voorbereid. Zet een partytent neer voor als het eventueel gaat regenen. Zorg daarnaast voor waaiers tijdens warme temperaturen en zorg voor regenbescherming als het start met druppen. Wordt het koud op het einde van de avond? Deel dekentjes uit. Met een goede voorbereiding zorg je voor blije gasten op je tuinfeest.

Een bedankje voor de gasten

Zonder je gasten geen gezellig tuinfeest. Dus als ze weer op huis aangaan; geef ze een leuk gepersonaliseerd bedankje voor de mooie avond. Tuinfeest geslaagd!