Organiseer je eigen festival bruiloft

Ga je binnenkort trouwen? Je werkt maanden naar deze dag toe en kijkt er waarschijnlijk al jaren naar uit. Je wil dat deze dag helemaal naar wens verloopt. Heb je al een idee hoe je jouw bruiloft gaat organiseren? Een festival bruiloft is dé ideale manier om je huwelijk compleet als festival te kunnen vieren. Door je bruiloft met een thema te organiseren zet je direct een leuke sfeer neer. Wij beschrijven hier alle leuke tips om je bruiloft helemaal in festival stijl te vieren.

Dresscode Festival Chic

Bij een festival bruiloft wordt direct een ongedwongen sfeer neergezet. De hele festival vibe zorgt ervoor dat iedereen wat vrijer is. De dresscode is over het algemeen ook iets minder strikt dan bij een standaard bruiloft. Bij festival bruiloften kiest men vaak voor Festival Chic als dresscode. Een stijl die informeel, kleurrijk en vrolijk is.

De locatie van je festival bruiloft

Een festival bruiloft wordt vaak op een mooie locatie gehouden. Vergeet de kroeg of zaal waar standaard bruiloften in worden georganiseerd. Ben je op zoek naar een unieke trouwlocatie voor je bruiloft in festival stijl? Denk aan een diner op het strand, dansen met je voeten in het gras en een prachtige ceremonie in de buitenlucht. Een trouwlocatie geeft een relaxte sfeer in een groene omgeving. Bedenk vooraf goed wat jullie wensen en eisen zijn, zorg dat de trouwlocatie daaraan voldoet. Denk bijvoorbeeld na over het weer, de parkeergelegenheid en of alle voorzieningen aanwezig zijn. Creëer met je bruiloft in festival stijl het ultieme zomergevoel. 

Een entreeticket als uitnodiging

Het leuke aan een bruiloft in festivalsfeer is dat je alles kunt doorvoeren naar festivalstijl. Zo is het leuk om als uitnodiging voor je bruiloft eigen entreetickets te maken. Combineer dit eventueel met polsbandjes bij binnenkomst en je hebt direct dat festivalgevoel te pakken. Ontwerp een leuk toegangsbewijs voor je eigen festival. Regel daarnaast goede muziek voor je bruiloft. Net als bij een festival, staat of valt het feest bij een goede line-up en muzikale ondersteuning. Zorg dat je een gave live-band hebt of een goede DJ die de sfeer gedurende de dag en avond goed neerzetten.

Zet de juiste sfeer tijdens je festival bruiloft

Met een vette trouwlocatie in het bos, op het strand of in het gras zet je de eerste stap richting een festival bruiloft. Je maakt het compleet met de juiste aankleding en decoratie in festival stijl. Verlichting in de bomen, ballonnen en vlaggetjes. Denk aan veel bloemen, kleden, strobalen en handige wegwijzers voor op het festivalterrein. Zorg voor mooie sfeerverlichting voor in de avond. Denk bijvoorbeeld ook eens aan sfeerproducten zoals Lichtstaven, confettikanonnen en opblaasartikelen. Dat zijn leuke festival gadgets die je bruiloft een echte festivalsfeer meegeven.

De juiste inrichting van het festivalterrein

Een plek voor de ceremonie, een dansvloer zodat er gedanst kan worden en chill areas zijn onmisbare plekken tijdens je festival bruiloft. Zorg daarnaast met foodtrucks voor heerlijk eten en dat fijne festivalgevoel. Regel een of meerdere tenten, een bruiloft tent zorgt voor de festival vibe en dat mensen ook droog staan bij eventueel regenachtig weer. Een ander typisch voorbeeld van een bruiloft in festival stijl is dat de gasten mogen overnachten op de trouwlocatie. Houd hier rekening mee bij het plannen van je bruiloft.  

Leuke huwelijksbedankjes

Zorg voor een leuke giveaway voor aan het einde van de avond. Een huwelijksbedankje is een leuke manier om mensen een herinnering mee te geven aan een onvergetelijke festival bruiloft. Denk aan een custom made powerbank of eigen zonnebrillen voorzien van naam of logo.

Heb je genoeg inspiratie om je eigen festival bruiloft te organiseren? Ga aan de slag! Kan je bij de organisatie de nodige hulp gebruiken? Wij helpen je graag door de gedeeltelijke of gehele organisatie van jouw festivalbruiloft uit handen te nemen. Neem contact met ons op, we adviseren je graag.